Nieuwe workshop!

Hart van Transitie

Ga terug

Speciaal voor professionals en oud deelnemers van alle programma’s van De School voor Transitie. Frances Jonkers en Jeroen-Martijn Plette zijn de afgelopen maanden druk bezig geweest met het ontwikkelen van dit nieuwe aanbod. Lees in dit artikel meer over hun persoonlijke verhaal en motivatie voor het ontwikkelen van deze workshop. 

Deze workshop is eigenlijk volledig lichaams- en ervaringsgericht.

Wat heeft jullie geïnspireerd om deze specifieke workshop te ontwikkelen en aan te bieden binnen De School voor Transitie?

‘’Wij kennen elkaar al langer dan dat we samen werken voor De School. In ons contact is altijd een verbinding vanuit het hart voelbaar. En vanaf het begin dat we collega’s zijn is er een verlangen om ook samen een workshop te gaan ontwikkelen en geven.

Het begon echt te leven tijdens een street art wandeling tijdens het teamweekeinde van De School naar Lille afgelopen zomer (onze ‘schoolreis). Tijdens deze wandeling hebben wij elkaar uitgedaagd om nog meer van onszelf te laten zien en te delen. We spraken over onze schaduwkanten en schaamte, het mocht er zijn, ze kwamen letterlijk in het licht te staan. Voelbaar voor ons allebei dat de basis het hart is en dat we willen bewegen in die beide kanten van licht en donker, waarbij onze roepingen uitgangspunt zijn.

Vanuit ons team hebben wij grote aanmoediging gevoeld om deze workshop te ontwerpen en daadwerkelijk concreet te maken.’’

Wat is jullie persoonlijke reis die heeft geleid tot het ontwikkelen van deze workshop?

‘’Mijn reis was van hoofd naar hart. Het motto: jouw lijf weet het antwoord maar je hoofd is vergeten te luisteren, was het startpunt van deze reis. Vervolgens ben ik op verschillende manieren gaan ontdekken dat mijn leiderschap meer impact heeft en krachtiger is als het ondersteund wordt door het lijf’’, zegt Frances meteen.

Voor Jeroen-Martijn gaat het meer om tevoorschijn komen met alles wat er is. 

‘’Mijn reis is vanuit echt contact met mijn hart tevoorschijn komen en naar voren te stappen als de man die ik ben! Daarbij heb ik mogen leren dat rouwen en vieren verbonden zijn. Daarin neem ik mijn hart en mijn lijf mee.’’

Tijdens de workshop gaan Frances en Jeroen-Martijn met jou op ontdekkingstocht naar jouw hart. Jouw lichaam is in dit proces de toegangspoort, dit betekent dan ook dat er tijdens de workshop veelal lichaamsgericht wordt gewerkt. Een van de doelen van de workshop is dat jij inzicht krijgt in jouw eigen hartskwaliteiten en hoe je deze kunt inzetten in je dagelijks leven. 

De essentie van mijn hart is mijn roeping.

Hoe zit dat bij jullie? Welke kwaliteiten heeft jullie hart? 

Jeroen-Martijn geeft meteen als reactie dat de essentie van zijn hart zijn roeping is. Maar na een korte stilte noemen ze beide toch hun hartskwaliteiten.

Jeroen-Martijn zegt: ‘’Nabij zijn, veilig, helen, aanmoedigen, uitdagen, humor en laten landen.’’

‘’Liefdevol, vertrouwen, geduld, aanmoedigen, uitdagen, humor en stevig,’’ aldus Frances

En dan tot slot een van de belangrijkste vragen, vooral voor jou, als oud deelnemer. 

Waarom is deze workshop een mooie aanvulling op onze andere workshops?

‘’Deze workshop is volledig lichaams- en ervaringsgericht. Daarbij is onze uitnodiging aan onze deelnemers om te vertragen, te verstillen en nog meer naar binnen te keren. Dit is nodig om vanuit het hart andere antwoorden te ontdekken. Het geeft de mogelijkheid om vanuit ander perspectief de thema’s van de Transitiecirkel te onderzoeken.’’

De eerste workshop vindt plaats in december 2024! Ben je nieuwsgierig of deze workshop iets voor jou is? Leer hier meer over de workshop!