Update

Alle letters op papier

Ga terug

Na twee fijne en intensieve schrijfdagen vorige week kondigt zich nu echt de geboorte van ‘Leiden vanuit mannelijke kracht - mythes ontrafeld’ aan. 13 hoofdstukken, 13 casussen, een veelvoud van 13 inspirerende en aanmoedigende paragrafen. We zijn bijna zover dat de redacteur ermee aan de slag kan. Op de foto een trots maar enigszins moegeschreven schrijverstrio. 

Afgelopen maanden hebben we jullie met de eerste 6 hoofdstukken al kort meegenomen in een deel van de inhoud van het boek. Hieronder delen we graag de inhoud over hoofdstuk 7 en 8 met jullie.

H 7: Gordel Welke ervaring heb je met intimiteit en seksualiteit?

Vroege en ook latere ervaringen met intimiteit en seksualiteit beïnvloeden bewust en onbewust de manier waarop jij omgaat met andere mannen en vrouwen. Seksualiteit, intimiteit en kwetsbaarheid zijn nauw verbonden met elkaar. Mannen die het moeilijk vinden hun gevoelens te uiten, hebben vaak ook een zoektocht in hoe ze kwetsbaarheid en intimiteit kunnen vormgeven met hun omgeving. Met partners, hun kinderen, familie, vrienden en ook collega’s. Wat je leerde over intimiteit en seksualiteit gaat ook over grenzen, het verkennen en het verleggen ervan. Grenzen worden ook overschreden. Grensoverschrijdend gedrag is in het huidige tijdsgewricht een enorm belangrijk thema dat aandacht verdient. Tenslotte is ook het thema conflict een wezenlijk thema dat we in dit hoofdstuk zullen beschrijven. Mannen die niet in staat of bereid zijn conflict te voeren, kunnen onmogelijk een diepe band met zichzelf en anderen opbouwen.

H 8: Muur Welk patroon wil je doorbreken?

Er zijn patronen in ieder mannenleven, zo ook in dat van jou. Jij plukt daar de zoete en wrange vruchten van. Welke patronen heb je op basis van alle ervaringen en gebeurtenissen in je leven ontwikkeld? Welke effecten zie je daarvan in je leven? En welke patronen wil je doorbreken? Wat heb je daarvoor nodig?

Mooie vragen om eens over na te denken of over in gesprek te gaan met jezelf en of anderen. In ons boek hebben we in elk hoofdstuk verschillende vragen die jou als lezer helpen bij het leren kennen van jezelf op alle thema's.

Wil je op de hoogte blijven van de rest van de inhoud van de hoofdstukken en wanneer het boek daadwerkelijk in zijn geheel uitkomt en te lezen is? Volg ons dan verder via LinkedIn of schrijf je in voor onze nieuwsbrief