Masterclass op 18 en 19 mei 2020

Phyllis Kosminksy Ph.D. over hechting en rouw in levenstransities

Ga terug

De School voor Transitie organiseert samen met het Expertisecentrum Omgaan met Verlies op 18 en 19 mei 2020 een unieke Masterclass. We zijn verheugd dat Dr. Phyllis Kosminsky, voorzitter van de gezaghebbende internationale ADEC (Association for Death Education and Counseling), naar Nederland komt. Ze zal een masterclass verzorgen over hechting en rouw in levenstransities.

Masterclass

Tijdens deze Masterclass, neemt Phyllis Kosminsky ons mee langs drie pijlers die belangrijk zijn in het werken met mensen die te maken krijgen met verlies en transities in hun leven. Ze zal dit steeds illustreren met case studies.

1. Een eerste onderwerp is de begeleiding van ingrijpende transities in het licht van hechting, met een focus op het opnieuw richten van de Mind’s Eye. Daarbij gaat het over het ontwikkelen van het vermogen tot nabijheid bij cliënten en hen te ondersteunen in het terugvinden en versterken van zichzelf, hun veerkracht en hun levenslust.

2. Dr. Kosminsky spreekt over hoe we onze cliënten kunnen helpen moeilijke emoties te ervaren en te doorleven. Ze zal daarbij illustreren hoe we gestructureerde interventies kunnen gebruiken om belemmerende gedachten en overtuigingen aan te pakken en hierbij maatwerk te kunnen bieden.

3. Gedurende de masterclass opent ze graag de dialoog en biedt ze ons de mogelijkheid om in kleine groepen van gedachten te wisselen over bovenstaande thema’s en het delen van onze eigen ervaringen. Dr. Kosminsky biedt ruimte voor het inbrengen van eigen casuïstiek en zal daarmee werken.

Op beide dagen zal Phyllis haar plenaire bijdragen afwisselen met dialoog, ontmoetingen en oefenen met technieken in kleine groepen. De voertaal is Engels.

Voor meer informatie en inschrijvingen: Masterclass met Phyllis Kosminsky

Maak tot 15 februari 2020 gebruik van de vroegboekprijs van €555,-!

Over Phyllis Kosminsky

Dr. Kosminsky werd opgeleid aan Columbia University en promoveerde aan Brandeis University. Ze is opgeleid in Eriksoniaanse hypnose en EMDR.

Dr. Kosminsky heeft gepubliceerd over een reeks onderwerpen met betrekking tot verlies en rouw. Ze geeft veel trainingen aan professionals in de geestelijke gezondheidszorg in de Verenigde Staten en is een frequente spreker op nationale en internationale congressen.

Haar tweede boek, Attachment-Informed Grief Therapy (2016) dat ze samen met John Jordan schreef, slaat een brug tussen de theorie en de praktijk van begeleiding van verlies en rouw. In dit boek illustreert Phyllis Kosminsky manieren waarop de therapeutische relatie van cruciaal belang is in rouwtherapie. Daarbij benadrukt ze de invloed van hechting en hechtingspatronen op de verwerking van ingrijpende verliezen in de levens van mensen.

Zie ook: www.phylliskosminsky.com

Download hieronder de Nederlands- en Engelstalige flyer door op de afbeeldingen te klikken.