Interview

Het Ambacht van de Secure Base Coach | in gesprek met Jakob en Marnix

Ga terug

Met heel veel plezier delen we met jullie het interview dat Ericka Kuyters had met Jakob en Marnix over 'Het Ambacht van de secure base coach. Transitie mogelijk maken'. Het verschijnt in het december-nummer van het Tijdschrift voor Coaching.

We zijn ongelooflijk blij met alle aandacht die het boek op zoveel plekken en platforms mag krijgen! De eerdere interviews maken - is onze indruk - veel los bij lezers. Later verschijnt ook een podcast over het boek met Anne en Jakob in de hoofdrol. En we zijn benieuwd naar wat dit interview in het Tijdschrift voor Coaching teweeg mag brengen. Laat het ons gerust weten!

“Je bent als coach iemand die laat zien: ik ben er wel. Ik geef niet op. Ik moedig je aan waar anderen in je leven dat misschien niet deden. Ik schrik niet van je boosheid, verdriet, frustratie, pijn. Je bent als coach een tijdelijke figuur, die een tijdelijke plaats heeft in het leven van de cliënt. Ook als hechtingsfiguur. Je maakt contact vanuit professionele nabijheid, vanuit de ontmoetingsenergie. Dat betekent dat je zo dicht mogelijk bij je cliënt komt als nodig is. Wanneer je professionele afstand houdt, houd je vanuit het perspectief van de hechting precies in stand wat er is."

Klik op de afbeelding om het hele interview te lezen.