Maandag 4 september 2023

Masterclass Phyllis Kosminsky | Kijken naar rouw vanuit een hechtingsbril

Ga terug

Liefde opent ons hart en zoekt daarin de grens op van wat het vast kan houden, rouw brengt ons aan de grenzen van wat het dragen kan

Wij zijn verheugd dat dr. Phyllis Kosminsky op maandag 4 september 2023 bij ons in Nederland is, om een unieke Masterclass te geven over ingrijpende transities in het licht van hechting.

Voor deze unieke gelegenheid hebben 3 organisaties hun handen in elkaar geslagen. De Masterclass wordt georganiseerd door Verbinding in Verlies, Euthopia en De School voor Transitie.

Inhoud

Tijdens deze Masterclass neemt Phyllis Kosminsky ons mee langs drie pijlers die belangrijk zijn in het werken met mensen die te maken krijgen met verlies en transities in hun leven. Ze zal dit steeds illustreren met voorbeelden uit haar praktijk. 

  • Het eerste onderwerp is begeleiding in het licht van de hechtingstheorie en rouw. Daarbij gaat het over het ontwikkelen van het vermogen tot nabijheid bij cliënten en hen te ondersteunen in het terugvinden en versterken van zichzelf, hun veerkracht en hun levenslust. 
  • Dr. Kosminsky spreekt over hoe we onze cliënten kunnen helpen moeilijke emoties te ervaren en te doorleven. Ze zal daarbij illustreren hoe we gestructureerde interventies kunnen gebruiken om belemmerende gedachten en overtuigingen aan te pakken en hierbij maatwerk te kunnen bieden. 
  • Gedurende de masterclass opent ze graag de dialoog en biedt ze ons de mogelijkheid om in kleine groepen van gedachten te wisselen over bovenstaande thema’s en het delen van onze eigen ervaringen. Dr. Kosminsky biedt ruimte voor het inbrengen van eigen casuïstiek en zal daarmee werken. 

Opbrengst 

  • Een unieke ontmoeting met een van de grootste autoriteiten op het gebied van verlies, hechting en rouw.
  • Inspirerende inzichten uit het onderzoek en de praktijk van dr. Kosminsky die toepasbaar zijn in de eigen werksituatie. 
  • Inzichten over het belang van nabijheid, verbinding en hechting in de begeleiding van mensen die te maken krijgen met ingrijpende transities in hun persoonlijke en professionele leven. 
  • State of the art kennis over de relatie tussen hechting, rouw en ons brein. 
  • Kennis van laatste inzichten en technieken voor de eigen praktijk als coach, begeleider of therapeut of advies- en begeleidingswerk in organisaties. 
  • Ontmoeting met collega-professionals en vakgenoten. 
  • Certificaat van deelname.

Praktische informatie

Prijs € 235,00
Werktaal Tijdens de Masterclass is de spreek- en werktaal Engels.
Locatie Een volledig verzorgde dag inclusief een heerlijke lunch op de inspirerende locatie Bovendonk te Hoeven (bij Breda).
Inschrijven Tickets te bestellen via Euthopia via deze link

Over Phyllis Kosminsky

Dr. Kosminsky studeerde aan Columbia University en promoveerde aan Brandeis University. Ze is opgeleid in Eriksoniaanse hypnose en EMDR. Dr. Kosminsky heeft gepubliceerd over een reeks onderwerpen met betrekking tot verlies en rouw. Ze geeft veel trainingen aan professionals in de geestelijke gezondheidszorg in de Verenigde Staten en is een frequente spreker op nationale en internationale congressen. Haar tweede boek – Attachment-Informed Grief Therapy – slaat een brug tussen de theorie en de praktijk van begeleiding van verlies en rouw. In dit boek illustreert Phyllis Kosminsky manieren waarop de therapeutische relatie van cruciaal belang is in rouwtherapie. Daarbij benadrukt ze de invloed van hechting en hechtingspatronen op de verwerking van ingrijpende verliezen in de levens van mensen.

Lees meer: phylliskosminsky.com