Als het gaat om opvoeden lopen complexe dynamieken van verleden en heden vaak door elkaar. Ouders die op wat voor manier dan ook vastlopen in de opvoeding, en spanningen, strijd en machteloosheid ervaren, zullen zich op den duur realiseren dat die niet alleen over het kind, maar ook over henzelf gaan. Want verbinding maken met de binnenwereld van je kind, met alle emoties en worstelingen, kan alleen als je ook verbinding maakt met je eigen vreugde, boosheid, weerstand, angst, verdriet en schaamte.
16 - 17 januari 2025
€ 995,00 (individueel)
€ 1.495,00 (ouderpaar)
Twee dagen
Ouderschap en leiderschap lijken meer op elkaar dan je misschien in eerste instantie denkt
Het is voor ouders van belang om hun eigen emotionele geschiedenis steeds beter te leren kennen en te blijven verkennen. Om te weten wat er gebeurde als jij vroeger zelf boos werd. Hoe kun je kwetsbaar zijn bij je kinderen zonder bevestiging en veiligheid te zoeken bij hen? Zonder dat je bij hen haalt wat je zelf vroeger hebt gemist? Maar wat als je zelf nooit hebt geleerd hiermee om te gaan? Als jij hoorde dat er niks aan de hand was, dat je je niet aan moest stellen? Als fundamentele emoties als boosheid en verdriet niet zijn gezien en erkend? Hoe kun je dan bij heftige emoties van je kind blijven, met alles wat er is?
Ouderschap en leiderschap draaien beide om afstemming op jezelf en de ander, om (on)veiligheid, en om risico’s durven nemen. Ook om de vraag of je een tegennatuurlijke beweging kan maken, waarbij je je niet afkeert maar een betere, effectievere verbinding mogelijk maakt.
We gaan in deze tweedaagse workshop onderdelen van jouw eigen hechtingsgeschiedenis verkennen. Waar je vandaan komt, hoe die geschiedenis je heeft gevormd en door werkt in de opvoeding van je eigen kinderen. Je krijgt een diepgaand inzicht in jouw eigen hechtingsgeschiedenis en hoe deze doorwerkt in de opvoeding van en relatie met je eigen kinderen. Je leert over emoties, over het voeren van dialoog, en het belang van grenzen stellen.
Na deze tweedaagse workshop ben je beter in staat onderscheid te maken tussen wat van jou is en wat van je kind, en weet je wat ‘lastig’ gedrag ook over jou zegt. Je kijkt met nieuwe ogen naar je ouderschap en kunt het meer betekenis geven. Je gaat met meer rust, concrete handvatten en zelfvertrouwen naar huis.
Voor (bonus)moeders en (bonus)vaders die soms het gevoel hebben dat ze vastlopen in de opvoeding of verlangen naar meer uit de verbinding met hun kinderen te halen
Deze tweedaagse workshop wordt verzorgd door Jakob van Wielink, opleider, executive coach en partner bij De School voor Transitie, en Miloe van Beek, auteur van onder andere het boek Doorbreek de cirkel - Waarom opvoeden over jezelf gaat.
Voor haar podcast-serie Doorbreek de Cirkel - De Podcast zijn zij in gesprek gegaan over ouderschap en leiderschap. Ze bundelen hun krachten nogmaals, en dan tijdens deze workshop!
Het Dominicanenklooster Huissen is een inspirerende oase van rust. Een plek waar je gastvrij wordt ontvangen en opgeladen weer vertrekt. De School voor Transitie is gehuisvest in de Herberg op het terrein van het klooster. Een plek waar we opleidingen verzorgen en met onze klanten werken aan verbinding en groei.
Bezoek de website