Reflectie- en feedbacktool transition based (bege)leiderschap

(Bege)leiders die focus hebben op het vormgeven van transitie – het emotionele, cognitieve, fysieke én spirituele proces dat mensen doorlopen wanneer ze met verandering worden geconfronteerd – brengen prestaties van mensen, teams en afdelingen naar een volgend niveau én ervaren samen meer plezier en vreugde in hun werk.

(Bege)leiders die transitie helpen vormgeven, zijn zelf een secure base én dragen eraan bij dat anderen zich op hun beurt verbinden met hun secure bases.

Een secure base is een bron waardoor we ons welkom voelen en die ons inspireert en aanmoedigt om in verbinding de uitdagingen die het leven biedt aan te gaan. 

De Transitiecirkel brengt de kernthema’s van (bege)leiderschap samen waar mensen onherroepelijk mee te maken krijgen. Het zijn de thema’s die bepalend zijn voor de vraag of je een secure base bent zijn voor jezelf en anderen. Over de (wetenschappelijke) achtergronden van secure base en de Transitiecirkel lees je alles in het boek Taal van Transitie. Je roeping als leider in een wereld van verandering en in Het ambacht van de secure base coach. Transitie mogelijk maken. 

(Bege)leiderschap is altijd in beweging en ontwikkelt zich in verbinding met anderen: collega’s, leidinggevenden, vrienden, familie, enzovoorts. Door te leven, te oefenen en geregeld feedback te ontvangen, wordt je (bege)leiderschap sterker en kun je ook een secure base worden.

Klik hieronder op de afbeeldingen voor de reflectie- en feedbacktool met uitgebreide uitleg en toelichting en op de andere afbeelding om het losse werkblad te downloaden.