Dr. Edith Eger: 'A dialogue with Edie'

Ga terug

Dr. Edith Eva Eger, auteur van de internationale bestseller ‘De Keuze’, is inmiddels 91 jaar oud. Dat weerhield haar er niet van om op uitnodiging van ons en het Expertisecentrum Omgaan met Verlies op 3 mei jl. een inspirerende masterclass in Nederland te verzorgen voor 500 geïnteresseerden.

Tijdens de masterclass, of zoals dr. Eger het noemde ‘A dialogue with Edie’, liet Edith aan de hand van haar eigen levenswandel de deelnemers ervaren hoe je alles wat er in je leven gebeurt, ook de pijnlijke en traumatische gebeurtenissen, omgevormd kunnen worden tot een bron van inspiratie op weg naar vrijheid. Edith liet zien hoe ze haar eigen levenservaringen in de praktijk brengt in het werken met anderen.

Na afloop interviewde Jakob van Wielink haar in een intieme setting. Het interview is hier terug te zien.

Over Edith

Edith was zestien jaar oud toen ze in 1944 naar Auschwitz werd gedeporteerd. Haar ouders werden direct na aankomst vermoord. Edith was nauwelijks meer in leven toen het kamp bevrijd werd. Ze had overleefd door haar levensinstelling, lef en haar vermogen haar focus niet op de pijn en lijden te leggen maar op de toekomst na het kamp. Als psychotherapeut helpt ze, ondanks haar hoge leeftijd, haar cliënten om zich uit hun eigen gedachten te bevrijden zodat ze voor hun vrijheid kunnen kiezen. Haar indrukwekkende levensloop is een inspiratiebron voor iedereen.