Er waren slachtoffers aan beide zijden van het geweer - in gesprek met Azim Khamisa

Ga terug

In gesprek met Azim Khamisa over de kracht van vergeving

In een reeks van zes interviews gaan Klaartje van Gasteren, Marnix Reijmerink en Jakob van Wielink in gesprek met bekende internationale denkers die allen laten zien dat in het ontdekken en herkennen van onze kwetsbaarheid ook de weg naar ons talent en potentieel ligt. Sommigen van hen moesten ervaringen doorstaan die te groot lijken om te kunnen overleven.

De vierde in deze reeks is Azim Khamisa, oprichter van de Tariq Khamisa Foundation en bestsellerauteur van boeken over vergeving die hij schreef na de moord op zijn zoon Tariq.

“Er is geen enkel probleem in het leven dat je geest niet kan oplossen of helen. Toen mijn zoon werd vermoord, werd ik overvallen door immens verdriet en intense pijn. Ik viel flauw en had een ervaring waarbij ik buiten mezelf trad en zag hoe ik op de grond lag. Ik voelde me rustig en vredig. Toen ik bijkwam, had ik een belangrijk inzicht: in deze tragedie, waarbij een jongen onder invloed van drugs en alcohol mijn zoon doodschoot, bevonden zich slachtoffers aan beide kanten van het geweer. Deze gedachte opende voor mij de weg naar vergeving.”

Het interview is gepubliceerd in het Tijdschrift voor Coaching in juni 2019 in de reeks ‘Mens, kom tevoorschijn’:

TIJDSCHRIFT VOOR COACHING - ER WAREN SLACHTOFFERS AAN BEIDE ZIJDEN VAN HET GEWEER