13 en 14 november 2023

Masterclass Robert Neimeyer | Betekenisvol werken met verlies en transitie

Ga terug

Mensen zijn voorbestemd voor gehechtheid in een wereld van vergankelijkheid. Met de vele ongewenste verliezen in het leven – van mensen, plaatsen, projecten en bezittingen in een schijnbaar eindeloze opeenvolging – worden we uitgenodigd een wereld van betekenis te reconstrueren die door verlies op de proef is gesteld, op elk niveau, van de eenvoudige gewoontes en structuren van ons dagelijks leven, via onze identiteiten in een sociale wereld, tot onze persoonlijke en collectieve manieren van kijken naar de wereld.’ - Robert Neimeyer

In 2017 verzorgde de gerenommeerde Amerikaanse hoogleraar Robert Neimeyer een uitverkochte masterclass in Nederland. Nu komt hij samen met Carolyn Ng – adjunct-directeur van het prestigieuze Portland Institute for Loss and Transition – opnieuw naar Nederland.

De wereld én het vakgebied van begeleiden van verlies, rouw en betekenisgeving bij ingrijpende veranderingen heeft de afgelopen jaren allesbehalve stilgestaan. Tijdens de inspirerende tweedaagse masterclass op maandag 13 en dinsdag 14 november 2023 kun je aansluiten bij professor Neimeyer, wereldwijd erkend als dé autoriteit op dit gebied.

Als auteur van de baanbrekende serie 'Techniques of Grief Therapy' biedt professor Neimeyer samen met Caroln Ng zijn nieuwste inzichten en technieken voor het begeleiden bij levenstransities.

Deze Masterclass wordt georganiseerd door De School voor Transitie en het Expertisecentrum Omgaan met Verlies.

Mis deze unieke gelegenheid niet om inzichten op te doen en vaardigheden te ontwikkelen die van onschatbare waarde zijn in het werken met verlies, rouw en betekenisgeving bij levenstransities.

Praktische informatie

Prijs 795 Euro. Tot 1 september 2023 geldt de vroegboekprijs van 695 Euro. (BTW is niet van toepassing) De kosten zijn inclusief koffie/thee, lunches en een borrel op dag 1. Eventuele overnachting niet inbegrepen.
Voertaal Engels
Locatie Unieplaza in Culemborg. Centraal gelegen in het land, goed bereikbaar met OV en gratis parkeerplaatsen.
Inschrijven Tickets zijn te bestellen via deze link.

Klik op de afbeelding hieronder om de brochure voor dit congres te lezen. 

Over Robert Neimeyer

Professor Robert Neimeyer is een legende. Daar is heel weinig te veel mee gezegd. Hij schreef veruit de meeste wetenschappelijke publicaties op het gebied van verlies en rouw (en betekenisgeving). Maar als geen ander weet hij aan die diepgaande kennis handen en voeten te geven voor de praktijk. Zo is hij redacteur van een reeks baanbrekende boeken - 'Techniques of Grief Therapy' - waarin hij internationale experts uitnodigde vernieuwende en bewezen aanpakken voor de begeleidingspraktijk samen te brengen.

Bob is door alle internationale verenigingen van betekenis in het landschap van rouw gelauwerd. Hem - oprichter van het Portland Institute for Loss and Transition - ontmoeten is geraakt, geïnspireerd en bemoedigd worden en de ruimte verlaten met concrete ideeën, gedachten en tools voor de dag erna