Het is de film die telt, niet de titel

In gesprek met Nick Craig over leiderschap en purpose

In een reeks interviews gaan Klaartje van Gasteren, Marnix Reijmerink en Jakob van Wielink in gesprek met bekende internationale denkers die allen laten zien dat in het ontdekken en herkennen van onze kwetsbaarheid ook de weg naar ons talent en potentieel ligt. Verhalen van mensen die tevoorschijn zijn gekomen en die de lezer uitnodigen en uitdagen datzelfde te doen.

In dit interview vertelt Nick Craig over de zoektocht naar purpose: ieders unieke cadeau aan de wereld dat zichtbaar en tastbaar wordt doordat wij allemaal zijn uitgenodigd onze talenten voor de wereld om ons heen te benutten. Hij vertelt ons over de manier waarop purpose verbonden is met het wereldwijde werk dat hij doet met leiders en organisaties.

“Het leven van je purpose is een ‘zielscontract’. Het gaat niet over geld, het gaat over een innerlijke neiging iets in de wereld in beweging te willen zetten. De uitdaging die je als mens, als leider hebt – wanneer je weet wat je purpose is en wanneer je als het ware wakker bent geworden – is zoeken naar manieren om anderen om je heen wakker te maken. Zo kunnen ook zij ervaren wat hun unieke cadeau aan de wereld is.”

Het interview is gepubliceerd in het Tijdschrift voor Coaching in juni 2020 in de reeks ‘Mens, kom tevoorschijn’:

TIJDSCHRIFT VOOR COACHING - HET IS DE FILM DIE TELT, NIET DE TITEL