(Her)ontdekken van je roeping door secure bases bij verlies

Victor Strecher verloor zijn negentienjarige dochter Julia door een aandoening aan haar hart. Zwaar aangeslagen door dit verlies, vond hij nieuwe betekenis in een klassiek filosofisch inzicht dat zijn waarde tot op vandaag heeft behouden: “Stel je een medicijn voor waarvan bewezen is dat het je leven met jaren verlengt, het risico op hartaanvallen verkleint, [...] je overdag helpt ontspannen en ’s nachts beter laat slapen [...]. De uitvinders van dit medicijn zouden Nobelprijzen ontvangen. Maar het is geen medicijn. Het is je purpose” (Strecher, 2016). Stel je nu eens voor, als het vinden van je purpose en daarvan uit gaan leven dit effect heeft, wat zou er dan gebeuren wanneer je zou gaan leven vanuit je roeping?

In het november nummer (2020) van Psychosociaal Digitaal schreven Jakob van Wielink en Leo Wilhelm een artikel over het belang van het (her)ontdekken van je roeping bij verlies met de hulp van secure bases. 

Lees het volledige artikel hier:

PSYCHOSOCIAAL DIGITAAL - (HER)ONTDEKKEN VAN JE ROEPING DOOR SECURE BASES BIJ VERLIES

‘Door je roeping te leven, manifesteer je betekenis in alle aspecten van je leven: persoonlijk, professioneel, maatschappelijk en organisatorisch. Je roeping vinden, stelt je in staat om meer jezelf te worden, om te leven en te werken volgens je diepste waarden. Om authentiek te zijn. Dichter bij wie je bedoeld bent te zijn, in alle verschillende rollen die je vervult. Je roeping vergezelt je altijd, ongeacht of je je ervan bewust bent of niet. Door woorden en stem te geven aan je roeping, ben je in staat om bewust keuzes te maken gebaseerd op je roeping.’