Congres 'Vaderfactor en schaamte' met Dr. Stephan B. Poulter

Invloed op persoonlijke en professionele ontwikkeling Wil jij de rol van vaders in de ontwikkeling van jouw cliënten beter begrijpen? Wil je weten hoe ze kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van schaamte en zelfdestructieve gewoontes, leiderschapsthema’s of forensische problematiek? Wil je leren over de vader- en schaamte factor? Kom naar dit congres met de Amerikaanse klinisch psycholoog Stephan B. Poulter, expert op dit gebied en schrijver van The Father Factor. Bij deelname ontvang je het in het Nederlands vertaalde boek De vaderfactor cadeau.

28 september 2020
€ 325,00
maximaal 500
6
Alle cursussen

Een onbewust patroon of thema kan een 'factor' in iemands leven zijn. De invloed van een vader en mogelijke ontwikkeling van schaamte worden in de vroegste jeugd gezaaid als resultaat van vaderschapsstijlen en ouderschapsstijlen. Deze vaderfactor en de schaamtefactor liggen dichtbij elkaar. De Amerikaanse klinisch psycholoog Dr. Stephan B. Poulter is expert op dit gebied. Hij heeft in de afgelopen 35 jaar onderzoek gedaan naar effecten van ouderboodschappen. Hij publiceerde hierover een aantal boeken waaronder 'The Father Factor'. Samen met De School voor Transitie en Circle Publishing heeft de RINO Groep hem uitgenodigd voor dit congres om te delen wat de rol van vaders is bij het ontwikkelen van onbewuste patronen en schaamte in het leven van hun kinderen.

Tijdens het congres gaat Dr. Stephan B. Poulter - in samenwerking met een aantal vooraanstaande Nederlandse deskundigen - in op de vraag hoe je grip krijgt op die ‘vaderfactor’; als persoon, bij jezelf, of professioneel gezien bij je client en zijn systeem. Deze dag staat onder leiding van Steven Pont, ontwikkelingspsycholoog, systeemtherapeut en schrijver van verschillende boeken over de ontwikkeling van kinderen. Bovendien ontvang je bij deelname het in het Nederlands vertaalde boek De vaderfactor ter waarde van € 29,95 cadeau. 

Ben je geïnteresseerd en wil je je aanmelden voor dit unieke congres? Klik dan op deze link en bezoek de site van de RINO-groep.

Wat leer je?
Je leert de relatie tussen de vaderfactor en diverse emotionele problemen en psychische stoornissen beter begrijpen. Ook leer je over de effecten die de verschillende vadertypen hebben op de ontwikkeling van schaamte en daaruit voortkomend (zelf)destructief gedrag. In de parallelsessies leer je over een van de thema's forensische zorg, klinische psychiatrie of (bege)leiderschap verbonden met de vader- en schaamte factor.

Programma
Dagvoorzitter Steven Pont start het congres en vertelt ons over de ouderboodschappen en ontwikkeling van schaamte. De vaderfactor en schaamte vormen daarna de basis van het verhaal van Stephan B. Poulter. Hij deelt zijn kennis en ervaring met deze thematiek in zowel de klinische praktijk als in de rauwe realiteit van forensische zorg en het begeleiden van leden van gangs in Los Angeles. Hij spreekt in het Engels. In de parallelsessies leren ook gerenommeerde Nederlandse sprekers je over de rol van vaders in de ontwikkeling van schaamte, forensische problematiek of in leiderschapsthema's.

Voor de parallelsessies is er keuze uit 3 sessies:

1. De rol van de forensisch therapeut naar de vader, Erik Jongman, psycholoog en psychotherapeut en Toon Walravens, hoofdopleider SRH en ervaringsdeskundig zorgconsulent​​​​​​​

Hoe speelt vader een rol in het criminele gedrag van jongeren en volwassenen en welke interventies zijn er mogelijk om deze kennis te benutten? Waarom betrekken wij als hulpverleners de vaders van onze cliënten zo zelden bij onze behandelingen of beter gezegd blijven betrekken bij onze forensische behandelingen? Deze bijdrage wordt vervlochten met het persoonlijke verhaal van Toon Walravens over zijn vader.

2. Geen blik waardig, Daniël Helderman, klinisch psycholoog en psychotherapeut

In deze verdiepende sessie worden verschillende aspecten van schaamte op een moderne psychoanalytische manier bekeken. We bespreken het ontstaan van schaamte, de ongrijpbare pijn van schaamte, schaamte als een zelfbewuste emotie die gespiegeld en toegeëigend moet worden en schaamte als een emotie die om regulatie vraagt.

3. Invloed van vaderfactor in (bege)leiderschap, Jakob van Wielink, internationale rouwcounselor, opleider, auteur en executive coach

Welk effect heeft je vaderfactor voor jouw rol als leider of (bege)leider? Hoe herken en erken je je eigen vaderfactor en wat kun je er vervolgens mee? Hoe versterk je je (bege)leiderschap als je de vaderfactor positief kunt inzetten? En hoe zet je de kennis in als begeleider voor je cliënten of je medewerkers? In deze sessie gaan we ervaringsgericht aan het werk door onze eigen vaderfactor te verkennen.

Ben je geïnteresseerd en wil je je aanmelden voor dit unieke congres? Klik dan op deze link en bezoek de site van de RINO-groep.

Dit luxe hotel, theater en grand café ligt in het centrum van Zeist. Het is een aansprekende locatie met een rijke familie-historie. Het theater waar dit congres plaatsvindt is ruim en luxueus opgezet en blinkt uit door het gastvrije welkom!

Geaccrediteerd door: NOBCO