Transitie Talks

Transitie Talks is een reeks podcast, video's en interviews met (inter)nationale experts en 'thought leaders' op het gebied van leiderschap en transitie.

TransitieTalks | Welkom bij onze Podcast over Leiderschap, Transitie en Roeping

TransitieTalks is een podcast waarin we met mensen met verschillende achtergronden, actief in verschillende sectoren in gesprek gaan over thema’s van leiderschap, transitie en roeping.

TransitieTalks | Aflevering 5 | Marnix Reijmerink in gesprek met Barry van Spronsen

Marnix gaat in deze vijfde aflevering van TransitieTalks in gesprek met Barry van Spronsen.

Barry is alumnus van de opleiding Secure Base Teamcoachen, manager in de technische branche, teamcoach en muzikant. 

Hij kreeg na de tweede Corona-golf te kampen met de gevolgen van long covid. Een lang ziekteproces waarin hij zichzelf opnieuw heeft moeten vinden én uitvinden. Toen volledig herstel steeds dichterbij kwam, startte hij met de opleiding bij De School voor Transitie. In het half jaar dat volgde keerde hij terug naar zijn wortels en ontdekte hij dat muziek maken zijn ultieme manier is om betekenis te geven aan impactvolle gebeurtenissen in zijn leven en dat hij daarmee anderen wil inspireren. 

Hij componeerde tijdens de opleiding het prachtige nummer 'Secure Base'. Je kunt het beluisteren in deze podcast en ook op het eigen Spotify kanaal van Barry

Een ontmoeting van hart tot hart over vallen, opstaan en betekenis geven. Een gesprek over jezelf laten horen, tevoorschijn komen en risico durven nemen. 

Ook te beluisteren via Spotify!

TransitieTalks | Aflevering 4 | Jakob van Wielink in gesprek met Nicolas Mansfield

Jakob gaat in deze vierde aflevering van TransitieTalks in gesprek met Nicolas Mansfield.

Nicolas is cultureel ondernemer, voormalig directeur/bestuurder van de Nederlandse Reisopera en toezichthouder in de culturele sector.

In 2019 kreeg Nicolas, die zichzelf een dankbare levensgenieter noemt, een hersenbloeding. Wat was de impact daarvan op hem en op relaties? Welke nieuwe perpectieven leverde deze gebeurtenis op?

Een openhartig gesprek over persoonlijk leiderschap en de mogelijkheid om te groeien na een traumatische ervaring.

TransitieTalks | Aflevering 3 | Marnix Reijmerink in gesprek met Willem van 't Zelfde 

Marnix Reijmerink gaat in deze derde aflevering van TransitieTalks in gesprek met Willem van ’t Zelfde.

Hij startte in 2019 zijn reis bij De School voor Transitie. Hij volgde de opleiding ’Secure Base Coachen’ bij Jakob van Wielink en Anne Verbokkem-Oerlemans. Daarna vervolgde hij zijn reis bij de opleiding ‘Secure Base Teamcoachen’ bij Marnix Reijmerink en Janet Mulder. Vervolgens deed hij de workshops ‘Leiden vanuit mannelijke kracht’ en ‘Finding Purpose, Crossing Bridges’.In dit interview vertelt Willem over de aanleiding voor zijn reis. Hij vertelt over de ontdekkingen die hij deed en over de impact die de verschillende opleidingen en trainingen hebben gehad op zijn leven en zijn werk.

Laat je meevoeren op de reis die Willem maakte. We zijn benieuwd wat zijn verhaal en zijn ervaring bij jou in beweging brengen!

TransitieTalks | Aflevering 2 | 'De Vaderfactor' - in gesprek met Michiel Soeters en Marnix Reijmerink

Klaartje van Gasteren gaat in deze tweede aflevering van TransitieTalks in gesprek over het boek 'De Vaderfactor' met Michiel Soeters en Marnix Reijmerink.

Zij vertaalden dit boek van Stephan B. Poulter naar het Nederlands. Het boek gaat over de invloed van vaders op onze persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Michiel en Marnix vertellen in deze aflevering over hun eigen vaderfactor en hoe hun zoektocht daarnaar hun eigen leven en werk beïnvloedt. Ze moedigen de luisteraar aan om ook te zoeken naar zijn of haar eigen vaderfactor. Wat is daar te ontdekken dat van waarde kan zijn voor je leven?

Ook te beluisteren via Spotify!

TransitieTalks | Aflevering 1 | Sander Aarts - Oprichter van Unbreakable Academy, auteur van Niet te breken en Missie Mindset en ex-militair.

Marnix Reijmerink gaat in deze aflevering van TransitieTalks in gesprek met Sander Aarts. Hij is oprichter van Unbreakable Academy, auteur van 'Niet te breken' en 'Missie Mindset' en hij wordt de best getrainde militair van de Nederlandse Special Forces genoemd. Wat dit predicaat voor Sander betekent? Je hoort het in deze aflevering van TransitieTalks!

In deze podcast deelt hij met ons wat de aanleiding is geweest voor een van de grootste transities in zijn leven: het beëindigen van zijn succesvolle carrière binnen de Special Forces.

Hoe de liefde voor zijn gezin hem deed inzien dat het leven hem uitdaagde op manieren die hij niet kende.

Sander Aarts vertelt ons over de hobbels die hij nam en de ontdekkingen die hij bij het aangaan van deze uitdagingen deed.

Over hoe hij ruimte leerde maken voor zijn hart waardoor het pantser dat hij zorgvuldig had opgebouwd kon worden afgebroken.

Een inspirerend verhaal over liefde, heling en het vinden en volgen van je roeping.