Als gids begeleid ik je naar de top van de berg, zodat je succes kunt ervaren, vieren en delen.

Leo groeide op als ‘tussenkind’ in een hecht gezin, waar verantwoordelijkheid nemen, in de vorm van aandacht en zorg voor elkaar en de naaste, leren & ontwikkelen, sport & spel, vanzelfsprekend was. In de steun en de ruimte om zijn talenten te ontplooien, ervaart hij zijn ouders als eerste en blijvende secure bases.

Als leidinggevende en als coach werkt Leo vanuit de overtuiging dat je zelf over de mogelijkheden beschikt om je eigen vragen te beantwoorden en over de veerkracht om eventuele moeilijkheden te overkomen. Hij is graag beschikbaar om mensen hierbij te spiegelen en te begeleiden. De ervaringen op de levenslijn van de ander dienen voor hem als vertrekpunt, waarbij hij samen kijkt welke betekenis iemand aan deze ervaringen geeft en in hoeverre de interpretatie van deze ervaringen helpend is voor situaties in het hier en nu.

Zijn – aan Viktor Frankl ontleende – motto daarbij is: ‘tussen stimulus en respons ligt de menselijke vrijheid om te kiezen’.

Leo publiceert regelmatig over thema’s van transitie, verandering, verlies en rouw. Mede van zijn hand verschenen boeken, bijdragen in handboeken en artikelen.

Leo heeft twee dochters. Hij hangt voor de ontspanning graag aan zijn vingertoppen in klimroutes en boulders.

Leo Wilhelm


Functie Adviseur Leiderschap & Transitie
Volg mij
Neem contact op