Al 35 jaar zoekt Bob in zijn werk als hoogleraar, onderzoeker, schrijver, therapeut, trainer en coach naar het geheim van de juiste balans tussen continuïteit en transitie. Op een of andere manier hebben deze belangrijke thema’s de tijd doorstaan en hebben ze sinds 1983 een centrale plek in zijn werk als hoogleraar psychologie aan de universiteit van Memphis ingenomen.

Het verband tussen deze thema’s zorgt – soms ongemerkt – voor een enorme ontwikkeling in de projecten die zijn werk kleur geven. Vanaf de vroege onderzoeken die gingen over depressie en het ontstaan en de beëindiging van relaties tot aan zijn latere en ook huidige onderzoeken die de focus leggen op verlies, rouw en betekenisgeving. Gaandeweg heeft hij genoten van de samenwerking met vele mensen die hem nieuwe richtingen hebben laten zien. Zo heeft hij ontdekt hoe hij zijn poëzie kan combineren met beeldende kunst, hoe hij verbondenheid tussen mensen kan laten ontstaan door met behulp van improvisatietheater verhalen over trauma en transformatie te vertellen.

En nu kan Bob in samenwerking met De School voor Transitie de thema’s van rouw en therapie combineren met het veld van executive coaching. Hierdoor ontstaat een netwerk van duurzame verbindingen met collega’s over de hele wereld dat hem helpt om zijn basis te vinden. Een secure base die nodig is om risico’s te nemen en nieuwe wegen in te slaan.

Robert Neimeyer


Functie Mentor & Inspirator
Volg mij
Neem contact op