Al 35 jaar zoek ik in mijn werk als hoogleraar, onderzoeker, schrijver, therapeut, trainer en coach naar het geheim van de juiste balans tussen continuïteit en transitie. Op een of andere manier hebben deze belangrijke thema’s de tijd doorstaan en hebben ze sinds 1983 een centrale plek in mijn werk als hoogleraar psychologie aan de universiteit van Memphis ingenomen.

Het verband tussen deze thema’s zorgt – soms ongemerkt – voor een enorme ontwikkeling in de projecten die mijn werk kleur geven. Vanaf de vroege onderzoeken die gingen over depressie en het ontstaan en de beëindiging van relaties tot aan mijn latere en ook huidige onderzoeken die de focus leggen op verlies, rouw en betekenisgeving. Gaandeweg heb ik genoten van de samenwerking met vele mensen die me nieuwe richtingen hebben laten zien. Zo heb ik ontdekt hoe ik mijn poëzie kan combineren met beeldende kunst, hoe ik verbondenheid tussen mensen kan laten ontstaan door met behulp van improvisatietheater verhalen over trauma en transformatie te vertellen.

En nu kan ik in samenwerking met De School voor Transitie de thema’s van rouw en therapie combineren met het veld van executive coaching. Hierdoor ontstaat een netwerk van duurzame verbindingen met collega’s over de hele wereld dat me helpt om mijn basis te vinden. Een secure base die nodig is om risico’s te nemen en nieuwe wegen in te slaan.

Robert Neimeyer


Functie Mentor & Inspirator
Volg mij
Neem contact op