Tools voor Transitie

Je hebt als professioneel begeleider al een persoonlijke reis gemaakt naar de wortels van je begeleiderschap in een eerdere opleiding bij De School voor Transitie. Tijdens deze nieuwe, 6-daagse workshopcyclus maak je een verdiepende reis en vergroot je je toolbox om het transitieproces van je cliënten kracht bij te zetten. In deze cyclus ontdek je verdergaand hoe in de ontmoeting met je cliënt jullie beiden – in overdracht en tegenoverdracht – onderdeel zijn van een groter (familie- of organisatie) systeem. Je leert werken met de invloed van deze systemen. Je leert hoe je effecten van systemen concreet vertaalbaar kunnen worden voor je cliënt zodat deze ze kan leren ontmoeten als krachtbron.

27 september 2021
€ 2.495,00
8 - 14
60 uur
Download brochure
Alle cursussen

De cyclus is opgebouwd aan de hand van de thema’s van de Transitiecirkel. Je gaat op iedere dag zelf aan de slag met nieuwe werkvormen die passen bij het betreffende thema.

Iedere dag wordt er relevante kennis toegevoegd, zodat ‘tools en taal’ een gekaderd geheel vormen. Je wordt zo per dag ‘systemisch’ wijzer. Door actief te oefenen ervaar je aan den lijve wat de essentie en het effect van een werkvorm zijn. Daarnaast bouw je vertrouwen op om hier zelf mee aan de slag te gaan in de begeleiding van cliënten en/of groepen.

We besteden veel aandacht aan de innerlijke houding van de secure base begeleider. Werken met de signalen van je lichaam loopt dan ook als een rode draad door de dagen heen.

In de ‘hier-en-nu’ situatie van de opleidingsgroep leer je over systemisch luisteren, het creëren van een holding space en ervaar je wat het helpen is dat helpt.

De deelnemers hebben een actieve rol in het vormgeven van de dagen. Per dag zal een twee- of drietal een mini-workshop geven over het thema van de dag. Tussen de dagen door is er ruimte om het geleerde in praktijk te brengen.

Aanmelden

*
*
*
*
*
*
*
Factuurgegevens

*
*
*
*
Aanvullende informatie

*
*
*
*
*
*
*

De School voor Transitie behandelt je gegevens zorgvuldig en in overeenstemming met alle wettelijke bepalingen. Je gegevens worden nimmer aan derden verstrekt en je zult niet zonder voorafgaande toestemming aan nieuwsbrieven worden toegevoegd. Op al onze diensten zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

Het Dominicanenklooster Huissen is een inspirerende oase van rust. Een plek waar je gastvrij wordt ontvangen en opgeladen weer vertrekt. De School voor Transitie is gehuisvest in de Herberg op het terrein van het klooster. Een plek waar we opleidingen verzorgen en met onze klanten werken aan verbinding en groei.

Bezoek de website