Ons aanbod

Secure Base Coachen

In deze tiendaagse opleiding staan we stil bij de rol van secure bases op de levenslijn van de cliënt en onszelf. Een secure base is een persoon die, of een plaats, doel of object dat een gevoel van bescherming, veiligheid en zorg verschaft. Het is tegelijkertijd bron van inspiratie en energie zodat we op onderzoek kunnen gaan, uitdagingen aannemen en risico’s durven nemen.

Keuze uit:
16 september 2019
6 februari 2020
17 september 2020
Dominicanenklooster Huissen
Lees verder

Secure Base Systemisch Coachen

Secure Base Systemisch Coachen is de vervolgopleiding van Secure Base Coachen. In deze tiendaagse vervolgopleiding staan (opnieuw) de thema’s van de Transitiecirkel centraal. Het kenmerk van de systemische benadering is dat je verder en dieper kijkt dan naar de afzonderlijke delen. Dit betekent dat je in de ontmoeting met je cliënt voor ogen houdt dat deze altijd onderdeel is van een groter systeem en daardoor beïnvloedt wordt.

19 september 2019
Dominicanenklooster Huissen
Lees verder

Secure Base Teamcoachen

Secure Base teamcoaching betekent dat je werkt met groepen en teams vanuit een bedding van vertrouwen en veiligheid. Vanuit deze bedding daag je het team en de teamleden uit om te experimenteren en risico te nemen. Je leert over de thema’s en dynamiek van teams in beweging. Je leert werken met het unieke instrument van de teamlevenslijn en de vraag hoe individuele thema’s als afscheid nemen en verbinden daarin doorwerken.

28 oktober 2019
Conferentieoord de Poort, Groesbeek
Lees verder

Professioneel begeleiden bij verlies 1

In de tweedaagse training Professioneel begeleiden bij verlies deel 1 krijg je de laatste (wetenschappelijke) inzichten over het werken met verlies en rouw aangereikt. Dat vormt het kader. De training is ervaringsgericht: we nemen de eigen verliesthema’s van de deelnemer als uitgangspunt. Zo leer je er vruchtbaar mee te werken bij je cliënten. Bijzondere aandacht is er voor werkgerelateerd verlies.

16 & 17 september 2019
Conferentieoord de Poort, Groesbeek
Lees verder

Professioneel begeleiden bij verlies 2

Je volgde de tweedaagse training Professioneel begeleiden bij verlies 1 of een vergelijkbare training en wilt een stap verder zetten in je professionaliteit rond het begeleiden bij thema’s van verlies. Stonden in de eerste training de basisvaardigheden, -kennis en -houding centraal, in dit vervolg leggen we een verband tussen het rouwlandschap van de cliënt en het groter geheel waarin verlieservaringen plaatsvonden.

27 & 28 november 2019
Dominicanenklooster Huissen
Lees verder

Masterclass Conflict en Dialoog

In deze masterclass gaan we op zoek naar het verborgen groei- en leerpotentieel dat achter elk conflict schuilgaat. We doen dat door ervaringsgericht te werken met de bron van (sluimerende) conflicten. In dat onderzoek leggen we verbanden met de thema’s van de Transitiecirkel. We zullen daarbij ontdekken wat het onlosmakelijke verband is tussen conflict, verlies en zogenaamde unfinished business. We verkennen de impact en kracht van emoties bij conflicten en het vormgeven van leiderschap.

3 & 4 oktober 2019
Dominicanenklooster Huissen
Lees verder

Workshop Leiden vanuit Vrouwelijke Kracht

Als vrouw hebben we vele rollen in het leven. Zo zijn we mogelijk partner, moeder, dochter, vriendin, professional, sportvrouw, leidinggevende, enzovoorts. In al deze rollen worden we uitgedaagd om (persoonlijk) leiderschap te tonen. Dat wil zeggen dat we leiding nemen over ons leven. Maar hoe doe je dit vanuit je vrouwelijke kracht: wat is eigenlijk mijn unieke kracht? Hoe is die ontstaan? Hoe verbind ik me ermee? Hoe kan ik het inzetten om het beste uit mezelf en anderen te halen? En hoe is mijn vrouwelijke kracht verbonden met mijn roeping?

25, 26 & 27 september 2019
Dominicanenklooster Huissen
Lees verder

Workshop Leiden vanuit Mannelijke Kracht

Leiden vanuit mannelijke kracht. Dat is innerlijke vreugde, schoonheid, kracht en balans kunnen ervaren en deze in contact brengen met de wereld om je heen. Dit vraagt om het zwaard te durven hanteren om je roeping te volgen. In deze workshop maak je een diepgaande reis naar jouw mannelijkheid. Je onderzoekt de weg die je van jongen tot man bent gegaan. Op de schouders van welke secure bases sta je en ben je gevormd tot wie je bent? Hoe laat jij je inspireren en hoe inspireer jij anderen?

29 & 30 augustus 2019
Dominicanenklooster Huissen
Lees verder

Het beste moet nog komen

Dit weekprogramma staat open voor iedereen die persoonlijk of professioneel met (ingrijpende) verandering te maken heeft of aan die aan veranderingen leidinggeeft. In die verandering, wordt gezocht naar een antwoord op de fundamentele vraag: wat is mijn roeping (mijn why) en hoe volg ik die? Anders verwoord: hoe geef je betekenis aan verandering in je leven en maak je groei van jezelf en anderen mogelijk? Hierbij is de wil te leren het beste uit jezelf en anderen te halen en bereid te zijn je kwetsbaar op te stellen van belang.

5 januari 2020
Dominicanenklooster Huissen
Lees verder

Supervisie 2019 | Samen leren en inspireren

Oefenen, oefenen, oefenen. Uit het beroemde onderzoek van Anders Ericsson leren we dat de enige weg naar meesterschap is veelvuldig oefenen, feedback ontvangen en het hebben van een coach. De supervisiedagen van De School voor Transitie zijn bedoeld voor oud-deelnemers aan onze opleidingen, workshops en masterclasses. De dagen staan in het teken van samen leren en inspireren.

Keuze uit:
13 september 2019
15 november 2019
Dominicanenklooster Huissen
Lees verder