Secure Base Teamcoachen

Secure Base teamcoachen betekent dat je werkt met groepen en teams vanuit een bedding van vertrouwen en veiligheid. Vanuit deze bedding daag je het team en de teamleden uit om te experimenteren en risico te nemen. Je leert over de thema’s en dynamiek van teams in beweging. Je leert werken met het unieke instrument van de teamlevenslijn en de vraag hoe individuele thema’s als afscheid nemen en verbinden daarin doorwerken. Je leert werken met het thema roeping in teams en hoe dit bijdraagt aan de psychologische veiligheid in een team. Zo creëer je de bedding van waaruit mensen kunnen excelleren, vreugde kunnen ervaren in de samenwerking en de gezamenlijk gestelde doelen niet alleen kunnen behalen, maar zelfs overtreffen.

12 dagen (jaaropleiding)

start 30 september 2024

start 10 april 2025

start 29 september 2025

€ 5250,00 (2024)

€ 5550,00 (2025)

maximaal 20 deelnemers
150 uur
Download brochure
Alle cursussen

WAT BEREIK IK MET DEZE OPLEIDING?

Als teamcoach stap je met je eigen systeem in het systeem van het team. In deze verbinding kom je ongetwijfeld dilemma’s en vragen tegen, zoals:

  • moet ik met het team meegaan of grenzen stellen?
  • welk oud zeer en welke conflicten spelen er in dit team?
  • zal ik vertragen of doorgaan?
  • hoe leid ik het team effectief zonder te veel gedoe door een veranderingsproces?
  • heb ik aandacht voor het proces of richt ik me op het resultaat?
  • wie is verantwoordelijk voor dit probleem?
  • hoe blijf ik bij mezelf én pas ik me aan?

In deze opleiding leer je hoe jij een Secure Base wordt voor het team. Waarin je het team vanuit verbinding en veiligheid ook spiegelt en uitdaagt om stappen te nemen. Je oefent in het faciliteren van teamprocessen en leert om autonoom keuzes te maken voor welke interventie je doet op welk moment. Je krijgt handvatten aangereikt om de psychologische veiligheid in een team de bedding te laten zijn van waaruit mensen kunnen excelleren, vreugde ervaren in de samenwerking en de gezamenlijk gestelde doelen niet alleen behalen, maar zelfs overtreffen.

Je werkt met het unieke instrument van de teamlevenslijn en de vraag hoe individuele thema’s als afscheid nemen en verbinden daarin doorwerken. Je leert werken met het thema roeping in teams. Wat is de identiteit van het team en wat hebben ze (gekoppeld aan organisatiedoelstellingen) in de wereld in beweging te brengen? Je wordt de teamcoach die teams door (ingrijpende) veranderingsprocessen weet te leiden. Je bent in staat conflicten in teams productief te maken.

Aan de jaaropleiding Secure Base Teamcoachen zijn 75 Permanente Educatie uren toegekend door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Meer informatie tref je aan op: www.NOBCO.nl

De nieuwe data voor 2025-2026 zijn bekend. Download hier de brochure voor alle data in 2025-2026.

NB: de datum van 8 juli genoemd in onderstaand filmpje is geen actuele datum. Kijk rechtsboven aan op deze pagina voor de actuele datum van de eerstvolgende editie van de opleiding Secure Base Teamcoachen

Aanmelden

*
*
*
*
*
*
*
Factuurgegevens
*
*
*
*

Het Dominicanenklooster Huissen is een inspirerende oase van rust. Een plek waar je gastvrij wordt ontvangen en opgeladen weer vertrekt. De School voor Transitie is gehuisvest in de Herberg op het terrein van het klooster. Een plek waar we opleidingen verzorgen en met onze klanten werken aan verbinding en groei.

Bezoek de website