Laat je inspireren!

Retraite Spanje | creatief betekenis geven aan je verlies

Verlies lijkt soms de grootste natuurramp voor onze menselijke psyche, zegt Henri Bergson. Het verstoort de balans in ons leven en daagt uit ons opnieuw te verhouden tot de wereld om ons heen. We hoeven jou niet te vertellen dat wanneer je met een ingrijpend verlies geconfronteerd wordt, het rouwen soms voelt als pittige arbeid. Waar zoek je je houvast? Waar kun je even op adem komen? Waar vind je de energie om door te gaan? Wie ben ik nu mij dit is overkomen? En, wat wil ik met het leven dat voor mij ligt? Rouwen is zoeken naar precies deze betekenis.

5-daagse retraite

24 - 28 maart 2025

€ 2.195,00
12 tot 15 deelnemers
Download brochure
Alle cursussen
Ik ben bang maar ik ga

WAT BEREIK IK MET DEZE RETRAITE?

In deze retraite brengen we de laatste inzichten op het gebied van verlies en rouw samen met de kracht van creatieve werkvormen, beweging en muziek. Onder leiding van Klaartje van Gasteren, Jakob van Wielink, Henk Pool, Marcel Broekman en Yvon van der Weide ga je 5 dagen naar een privé hotel in Spanje. 

We starten iedere dag samen, waarna we uiteengaan in kleinere groepen. In de middag komen we weer bij elkaar en brengen we de opgedane inzichten samen. Als een rode draad door de dagen loopt het componeren van een lied. Een lied waarin ieders reis tot uiting wordt gebracht. Henk en Marcel ondersteunen dit creatieve proces en helpen met het tot stand komen van een muzikale reis. Muzikale ervaring is hiervoor niet verreist!

Ons kleine hotel ligt in het mooie Las Negras op loopafstand van de zee. Er is heerlijk eten en drinken en voldoende tijd voor ontspanning rond het zwembad en aan het strand. De plek zal voelen als een thuis weg van huis.

Je gaat naar huis met:

  • verdiept inzicht in je eigen ontwikkeling
  • handvatten om betekenis te geven aan je verlies
  • een tastbare herinnering in de vorm van een lied
  • nieuwe energie
  • een onvergetelijke ervaring

VOOR WIE?

Deze retraite is bedoeld voor iedereen die verlangt om dieper te kijken naar een geleden verlies. Dit kan een recent of een oud verlies zijn. Dit kan bijvoorbeeld het verlies zijn van een dierbare, een baan, gezondheid, een land, of een droom. Je bent welkom met het verlies dat jouw aandacht vraagt en waar jij een volgende stap in wil zetten. Tijdens de retraite vragen we je bereidheid om je kwetsbaarheid in te brengen en nieuwsgierig te zijn naar wat het onbekende je kan brengen.

Nieuwsgierig geworden? Download hier de volledige brochure! 

MUZIEK

Muziek staat centraal tijdens deze retraite. Hierbij delen we het nummer dat Marcel, Henk en Jakob speciaal voor deze retraite schreven. Een nummer over verlies, rouw en doorleven. Het nummer is te vinden op Spotify en YouTube.

Aanmelden

*
*
*
*
*
*
Factuurgegevens
*
*
*
*

Het hotel ligt midden in het centrum van het dorpje Las Negras, op loopafstand van de Middellandse Zee. Het hotel is gereserveerd voor de deelnemers, begeleiders en medewerkers van de retraite. We hebben een geweldig zwembad, terrassen en onze eigen cocktailbar. De kamers hebben allemaal een eigen badkamer, tv en telefoon en terras met een prachtig uitzicht. Een ideale plek om je even terug te trekken en wat tijd met jezelf door te brengen.

Bezoek de website