Whitepaper

De vijf faalfactoren van leiderschap

Ga terug

Leiderschap kent vele uitdagingen. Leiders worden voortdurend geconfronteerd met verandering. Van hen wordt verwacht deze veranderingen te leiden en daarbij aandacht te hebben voor zowel inhoud, proces als mensen. Verandering gaat over de beweging van situatie A naar situatie B. Transitie is het emotionele, cognitieve, fysieke én spirituele proces dat mensen doorlopen wanneer ze met verandering worden geconfronteerd. Transitie heeft de natuurlijke neiging om zich buiten ons blikveld te voltrekken. Leiders die geen aandacht hebben voor de transitie die medewerkers doormaken, is de kans op mislukking van de verandering groot.

Leiders geven onvoldoende leiding aan transitie. Dit is een van de vijf belangrijkste faalfactoren van leiderschap. Vanuit de vijf faalfactoren werken wij binnen organisaties aan het vormgeven en ontwikkelen van Transition Based Leiderschap. De vijf faalfactoren zijn: 

1. Leiders verbinden onvoldoende of onvoldoende goed

2. Leiders geven onvoldoende leiding aan transitie

3. Leiders nemen onvoldoende risico's 

4. Leiders zijn confilct mijdend

5. Leiders geven onvoldoende vorm aan roeping

In onze whitepaper Transition Based Leiderschap lees je over deze faalfactoren voor leiderschap en wat het jou als leider en organisatie kan brengen hiermee aan de slag te gaan.

Wij geloven in de kracht van Transition Based Leiderschap. Het helpt leiders die de volgende stap willen zetten – voorbij trucjes en methoden – om vanuit authenticiteit effectief leiderschap te ontwikkelen. Het is dé manier om onontgonnen potentieel van jezelf en anderen te zoeken, vinden en activeren.

Meer weten? Download hier de gehele whitepaper!


De School voor Transitie I Jouw secure base bij verandering