Leg je harnas af. Geef je over aan het niet-weten

In gesprek met Bob Neimeyer over leiderschap en transitie

In een reeks interviews gaan Klaartje van Gasteren, Marnix Reijmerink en Jakob van Wielink in gesprek met bekende internationale denkers die allen laten zien dat in het ontdekken en herkennen van onze kwetsbaarheid ook de weg naar ons talent en potentieel ligt. Verhalen van mensen die tevoorschijn zijn gekomen en die de lezer uitnodigen en uitdagen datzelfde te doen.

In dit interview vertelt Robert A. Neimeyer over leiderschap en het vormgeven van transitie. De huidige tijd daagt ons uit om ons eigen ongemak onder ogen te komen en om onze neiging ons te richten op bevrediging van kortetermijnbehoeften. Leiderschap op elk niveau vraagt de bereidheid ons harnas af te leggen en in gesprek te gaan zodat harten zich openen, nieuwe ideeën ontstaan en energie (weer) gaat stromen. Zo wordt werkelijke verandering, groot en klein, mogelijk.

“2020 is in alle opzichten anders dan 2019. De wereld is veranderd en wij moeten mee, of we dat nu willen of niet”, zegt Neimeyer, “maar de vraag is of we in staat zijn om in dit tempo mee te veranderen.” Deze crisis vraagt op vele fronten een tegennatuurlijke beweging van ons.

Het interview is gepubliceerd in het Tijdschrift voor Coaching in december 2020 in de reeks ‘Mens, kom tevoorschijn’:

TIJDSCHRIFT VOOR COACHING - LEG JE HARNAS AF. GEEF JE OVER AAN HET NIET-WETEN