Secure Base Teamcoachen

Secure Base teamcoachen betekent dat je werkt met groepen en teams vanuit een bedding van vertrouwen en veiligheid. Vanuit deze bedding daag je het team en de teamleden uit om te experimenteren en risico te nemen. Je leert over de thema’s en dynamiek van teams in beweging. Je leert werken met het unieke instrument van de teamlevenslijn en de vraag hoe individuele thema’s als afscheid nemen en verbinden daarin doorwerken. Je leert werken met het thema roeping in teams en hoe dit bijdraagt aan de psychologische veiligheid in een team. Zo creëer je de bedding van waaruit mensen kunnen excelleren, vreugde kunnen ervaren in de samenwerking en de gezamenlijk gestelde doelen niet alleen kunnen behalen, maar zelfs overtreffen.

10 dagen (5 maanden)
Keuze uit:
16 maart 2023 (Nog 2 plekken beschikbaar)
4 september 2023
€ 4.250,-
6 - 16 deelnemers
128 uur
Download brochure
Alle cursussen

WAT BEREIK IK MET DEZE OPLEIDING?

Als teamcoach stap je met je eigen systeem in het systeem van het team. In deze verbinding kom je ongetwijfeld dilemma’s en vragen tegen, zoals:

  • moet ik met het team meegaan of grenzen stellen?
  • welk oud zeer en welke conflicten spelen er in dit team?
  • zal ik vertragen of doorgaan?
  • hoe leid ik het team effectief zonder te veel gedoe door een veranderingsproces?
  • heb ik aandacht voor het proces of richt ik me op het resultaat?
  • wie is verantwoordelijk voor dit probleem?
  • hoe blijf ik bij mezelf én pas ik me aan?

In deze opleiding leer je hoe jij een Secure Base wordt voor het team. Waarin je het team vanuit verbinding en veiligheid ook spiegelt en uitdaagt om stappen te nemen. Je oefent in het faciliteren van teamprocessen en leert om autonoom keuzes te maken voor welke interventie je doet op welk moment. Je krijgt handvatten aangereikt om de psychologische veiligheid in een team de bedding te laten zijn van waaruit mensen kunnen excelleren, vreugde ervaren in de samenwerking en de gezamenlijk gestelde doelen niet alleen behalen, maar zelfs overtreffen.

Je werkt met het unieke instrument van de teamlevenslijn en de vraag hoe individuele thema’s als afscheid nemen en verbinden daarin doorwerken. Je leert werken met het thema roeping in teams. Wat is de identiteit van het team en wat hebben ze (gekoppeld aan organisatiedoelstellingen) in de wereld in beweging te brengen? Je wordt de teamcoach die teams door (ingrijpende) veranderingsprocessen weet te leiden. Je bent in staat conflicten in teams productief te maken.

Het team van de opleiding Secure Base Teamcoachen verwelkomt je graag! 

Janet Mulder, Marnix Reijmerink, Elvira van Eck

ERVARINGEN VAN DEELNEMERS

In deze video vertelt Willem van 't Zelfde over zijn ervaring in de opleiding secure base teamcoachen

Ik heb dagelijks profijt van het ontwikkeltraject Secure Base Teamcoachen. Vooral het bewuster en meer ontspannen omgaan met conflicten, door het leren van 'holding space' en het ervaren van de verschillende vervolgstappen na een conflict in termen van transitie zijn voor mij als facilitator heel verrijkend. Dat geldt ook voor mijn werk als HR adviseur, waarin ik bijdraag aan individuele, team- en organisatieontwikkeling. Het theoretisch kader van De School voor Transitie, het ervaringsgericht leren en de liefdevolle uitdagende begeleiders waren voor mij een ideale setting om professioneel en persoonlijk te groeien.

Door Selma, HR adviseur en Team facilitator

De opleiding Secure Base Teamcoachen was een geweldige ervaring met een grote impact. Ik leerde over de kracht van secure bases, maar het meest impactvolle was mijn persoonlijke ontwikkelingsreis door de Transitiecirkel. De diepere inzichten over mezelf helpen me elke dag in alles wat ik doe - vooral in individuele en teamcoaching. De kennis en begrip van de kracht van verbinding met anderen is een belangrijk uitgangspunt dat me dagelijks helpt om resultaten te bereiken.

Door Mirela, Talent and Organizational Development

Aanmelden

*
*
*
*
*
*
*
Factuurgegevens

*
*
*
*
Aanvullende informatie

*
*
*
*
*
*
*

De School voor Transitie behandelt je gegevens zorgvuldig en in overeenstemming met alle wettelijke bepalingen. Je gegevens worden nimmer aan derden verstrekt en je zult niet zonder voorafgaande toestemming aan nieuwsbrieven worden toegevoegd. Op al onze diensten zijn de algemene voorwaarden van toepassing.


Het Dominicanenklooster Huissen is een inspirerende oase van rust. Een plek waar je gastvrij wordt ontvangen en opgeladen weer vertrekt. De School voor Transitie is gehuisvest in de Herberg op het terrein van het klooster. Een plek waar we opleidingen verzorgen en met onze klanten werken aan verbinding en groei.

Bezoek de website