Maart 2024

Fieke en Hans vertellen over hun eerste maand

Ga terug

Een bijzonder moment was daar op 1 februari 2024. Voor het eerst in de geschiedenis nam De School voor Transitie twee trainers in vaste dienst. Fieke en Hans waren beiden enthousiast en waren al aanwezig op een masterclass op 31 januari. Op 1 februari namen ze letterlijk de zon mee en begon hun avontuur. We vroegen Fieke en Hans naar hun ervaringen van februari en wie ze precies zijn.

Wat vertel jij je vrienden en familie over je eerste maand bij De School?

''Dat het een enerverende maand is geweest. Ook vol reflectie en interessante (voor mij bekende) bewegingen als ik kijk naar de Transitiecirkel. Het is even schakelen na 15 jaar zelfstandige te zijn geweest. Maar bovenal geniet ik van het feit dat ik weer collega's heb.'' aldus Fieke.

Ook Hans verruilde zijn leven als zelfstandig ondernemer voor een vaste positie bij De School. ''Ik vertel vooral dat het heel leuk is en dat De School een mooi voorbeeld is van - practice what you preach! Ook is het heel fijn dat er zoveel tijd en ruimte wordt genomen om elkaar echt te leren kennen.''

Zowel Hans als Fieke geven aan dat het ook meteen al een maand van leren en ontwikkelen is geweest. Dit komt mede door hun deelname aan onze jaaropleiding Secure Base Coachen die deze maand begon. Maar ook omdat ze meteen op inhoud en in contact met klanten worden meegenomen.

Voor Fieke kwam het trainen en voor de groep staan wat eerder dan verwacht na het onverwacht uitvallen van een collega. Ze werd meteen uitgedaagd tijdens de eerste drie dagen van de training Invloed, Impact en Resultaat samen met Marnix. Hans had meerdere afspraken met klanten. Benieuwd naar hoe Fieke en Hans zelf terugkijken op hun eerste maand en hun bijdrage?

Hoe heb jij het verschil gemaakt deze maand?

''Door het in elkaar zetten van een IKEA kast zegt Hans grappend.'' Maar als hij even langer stilstaat bij de vraag, vertelt hij verder over zijn ervaringen. ''Het contact dat ik met klanten heb gehad en de kennismakingsgesprekken die ik heb gevoerd met deelnemers. En vooral ook door mijn humor en relativeringsvermogen in te brengen. Daarnaast door het zoeken en vinden van mijn plek binnen het team. Ik heb me willen verbinden met de teamleden door mezelf te laten zien en nieuwsgierig te zijn naar wie zij zijn."

 Voor Fieke gaat het over het delen van haar kwetsbaarheid wat het eerste in haar opkomt bij deze vraag. 

''Door, daar waar ik misschien voorheen mijn “nee” had ingeslikt, er nu vol mee tevoorschijn te komen. Ook al betrof het nog mijn proeftijd en zou het zomaar kunnen zijn dat “een ja en amen” voor de ander misschien makkelijker was geweest op dat moment. Dus om mijzelf te laten zien met voor- en achterkant. En door mijn verhaal en eigen ervaringen rondom hechting, rouw en verlies in te brengen in trainingen, zodat het dienend is aan het leerproces.''

Wat is jullie roeping?

‘Ik ben een avonturier die langs hoge pieken en diepe dalen helpt thuis te komen’' Aldus Fieke. Fieke woont in Utrecht, maar door haar zachte G weet je meteen dat ze daar niet altijd gewoond heeft. Wil je meer weten over Fieke? Lees hier verder! 

''Ik ben een broer, die vol vertrouwen autonomie biedt, waardoor verborgen potentieel zichtbaar wordt en levensenergie wordt aangewakkerd.'' Aldus Hans. Hans is getrouwd met Noortje en samen met hun kinderen Boris, Hugo en Isabel wonen ze in Diepenveen. Wil je meer weten over Hans? Lees hier verder!